Bij een tijdritfiets komt de winst uit het feit dat de punt van het zadel bijna boven de backetas ligt en daardoor het bekken veel dieper kan kantelen. Hierdoor kan het bovenlichaam gemakkelijk heel diep liggen met de ellebogen bijna haaks gesteund op het ligstuur. Zodoende ontstaat een super effectieve aerodynalmische houding dat zelfs tot 10% meer snelheid kan opleveren.

ProRace Sphinx
vanaf € 1.988,00 3

ProRace Sphinx

In het Oude Egypte werd de afbeelding van de mythische sfinx, half mens half leeuw, vooral gebruikt om de vijand angst in te boezemen. Met onze Sphinx bent u nu in staat de meest fabelachtige tijden neer te zetten en precies datzelfde te doen. Deze carbon tijdrit/triatlonfiets spendeerde uren in de windtunnel om geperfectioneerd te worden tot een waar aerodynamisch monster, in die mate zelfs dat hij de richtlijnen van de Internationale Wielerunie overtreedt en dus niet toegelaten wordt binnen het officiële UCI circuit.

De geïntegreerde cockpit helpt dan ook niet alleen de luchtweerstand te minimaliseren, maar garandeert in een klap de ideale zithouding om de meest legendarische prestaties neer te zetten. Met ook nog een gestroomlijnde zadelpen en remsysteem, goed om die paar watt extra te besparen, behoort de Sphinx zo tot de top binnen zijn klasse.

En helpt dit knap staaltje vakmanschap u moeiteloos de tand des tijd te doorstaan, net zoals de sfinxen in Egypte.

De frameset van de Sphinx bevat de voorvork, cockpit, stuur, zadelpen en -klem, remmen en een standaard lakking.

 

Specificaties:

  • Gestroomlijnde zadelpen
  • Geïntegreerde cockpit
  • Geïntegreerde velgremmen
  • Gewicht frame (incl vork, cockpit en stuur): 2,25kg

Kleur - mee te sturen met bestelling

ProRace Sphinx

€ 1.988,00

  • 2,25 kg