· 

Duurzaamheid

Wist je dat een deel van onze missie duurzaamheid is?

 

Dit doen we momenteel op verschillende manieren:

  1. Fietsen uit jouw buurt, zo is er minder transport nodig en ben jij zeker van kwaliteit.  Ook met de accessoires proberen we van zo dichtbij mogelijk geproduceerde producten te kopen.
  2. Zoveel mogelijk gebruik van werkplaatsverpakking, want de verpakking die niet hebt geproduceerd, moet je dan ook niet laten recycleren
  3. Gescheiden afvalbeheer: metaal en karton/papier dat door ons niet hergebruikt kan worden, wordt afgevoerd voor recyclage.  De batterijen/accu's worden opgehaald door Stibat zodat deze verantwoord gerecycleerd kunnen worden
  4. Optimale benutting van de zon door het gebruik van zonnepanelen
  5. Indien een reparatie ter plaatse nodig is, proberen we dit zoveel mogelijk met de fiets te doen.
  6. Elke gefietste kilometer levert een besparing op. Daarom steunen wij het programma ring-ring. Per gereden kilometer spaar jij punten en met deze punten krijg je korting.

Eindelijk is het dan bijna zo ver: op 15 oktober worden de langverwachte zonnepanelen geïnstalleerd! We hadden al de kleine zonnepaneeltjes om de ring bellen op te laden, maar nu komen er dus grote bij. Zo zullen deze zomer de e-bikes voor de verhuur dus rechtstreeks opgeladen worden door de zon!

Let wel op: gezien de installatie, kan het zijn dat we de week van 15 oktober iets moeilijker bereikbaar zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.

Heb jij nog goede ideeën voor ons, laat het ons gerust weten!

Reactie schrijven

Commentaren: 0